torstai 14. joulukuuta 2017

Heikot signaalit ennakoivat ruokapalvelujen muutoksia














Ruokapalveluihin vaikuttavat monet maailmalla ja kotimaassakin tapahtuvat muutokset, esimerkiksi sote- ja maakuntauudistukset, mutta myös alan trendit ja megatrenditkin. Jos peilataan tämän hetken ruoka- ja ravintolatrendejä, ovat vastuullisuus, eettisyys ja ekologisuus arvoina voimakkaasti esillä. Isoina trendeinä ovat tällä hetkellä myös vegaaniruokavalio ja raakaruoka, jotka itsessään ovat terveellisyytensä lisäksi myös ekologisia ja eettisiä valintoja. Heikkoihin signaaleihin ja muutoksiin vaikuttavat monet poliittiset tekijät, kuten esimerkiksi alkoholilakiuudistus, yritystukien uudistus, työvoimapula ravintola-alalla, maatalousyrittäjien tukeminen, EU:n elintarvikelakiuudistus sekä elintarvikevero.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti