Ruokapalveluihin vaikuttavat monet maailmalla
ja kotimaassakin tapahtuvat muutokset, esimerkiksi sote- ja
maakuntauudistukset, mutta myös alan trendit ja megatrenditkin. Jos peilataan
tämän hetken ruoka- ja ravintolatrendejä, ovat vastuullisuus, eettisyys ja
ekologisuus arvoina voimakkaasti esillä. Isoina trendeinä ovat tällä hetkellä myös
vegaaniruokavalio ja raakaruoka, jotka itsessään ovat terveellisyytensä
lisäksi myös ekologisia ja eettisiä valintoja. Heikkoihin signaaleihin ja
muutoksiin vaikuttavat monet poliittiset tekijät, kuten esimerkiksi
alkoholilakiuudistus, yritystukien uudistus, työvoimapula ravintola-alalla,
maatalousyrittäjien tukeminen, EU:n elintarvikelakiuudistus sekä
elintarvikevero.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Ravintola-ala koostuu erilaisista ravintolayrityksistä. Yritykset eroavat toisistaan niin kooltaan, tyypiltään kuin sijainniltaankin. ...
-
Oletko valmis luopumaan niistä ihanista korkokengistäsi tai siitä kivasta jakusta, jonka ostit Espanjasta, tai miten olisi a...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti